Acasa - Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal - Reclamatii - Termeni si conditii de utilizare si de incheiere - Politica de folosire a cookie-urilor
Asigurarea RCA
Asigurarea Casco
Asigurarea PAD (polita de asigurare a locuintei impotriva dezastrelor naturale)
Asigurarea de calatorie in strainatate TRAVEL
Asigurarea de Tractare Auto
Asigurarea CMR
Asigurarea ROTR
Asigurarea de raspundere fata de calatori si bagaje
Asigurarea Biciclistilor
Asigurarea de Malpraxis Medical
Asigurarea de raspundere civila profesionala a avocatilor
Asigurarea de raspundere civila profesionala a arhitectilor
Asigurarea de sanatate privata
Cum se comanda corect o asigurare RCA ?
Legea 132/2017 (Legea RCA) explicata
Ce este contractul RCA si cu ce difera fata de polita RCA ?
Riscurile acoperite si excluderile contractului RCA
Descrierea procesului de despagubire RCA
Constatarea amiabila
Tarifele de referinta RCA
Asiguratul cu risc ridicat
Decontarea directa RCA
Inlocuirea temporara a vehiculului avariat
Obligatiile asiguratului RCA
Asigurarea RCA multipla
Conducatorii auto in asigurarea RCA
Documentul Carte Verde
Verificarea asigurarii RCA
Cererea de despagubire RCA si cuantumul despagubirilor
Accident cu vehicul neasigurat RCA
Informatii despre schimbarile RCA din 2016
Asigurare RCA pentru inmatriculare / transcriere
Asigurare RCA pentru numar provizoriu
Informatii despre sistemul Bonus-Malus
Cum transferam clasa Bonus-Malus ?
Modificarea clasei B/M pentru PF
Informatii despre baza de date CEDAM
Cum se suspenda contractul RCA ?
Incetarea / desfiintarea / denuntarea contractului RCA
Restituirea primei de asigurare RCA
Fondul national de protectie
Suspendarea inmatricularii
Informatii despre ITP
Plata si livrare
Despre noi
Cum preluam o comanda si metode de plata explicate
Mandatul de brokeraj
Legea 191/2015 - Completari la Legea PAD
Informatii despre polita PAD
Ce fac in caz de dauna PAD ?

RCA Ieftin


Suntem aici pentru tine
De incredere din 2007
Siguranta este unul dintre cele mai dorite sentimente
2024.06
  Compania de brokeraj PREVENTIV Insurance Broker_RBK-754
 • MyAccount
 • Calculator Casco
  Calculator RCA
  Calculator PAD


  Suspendarea inmatricularii


  8 oferte de asigurare
  cu un singur calcul
  Multiplu de o luna
  valabilitate 1 luna, 2 luni, 3 luni etc.
  Asigurarea pe email
  la plata prin instrumente bancare
  Calculator Casco Calculator RCA Calculator PAD
  1. Ce este suspendarea inmatricularii ?

  Nota de fundamentare pentru Ordonanta 14/2017 explica :
  Odata cu intrarea in vigoare a modificarilor aduse Directivei 1999/37/CE prin adoptarea Directivei 2014/46/UE, au fost stabilite dispozitii privind regimul mentinerii vehiculelor intr-o stare sigura si acceptabila din punct de vedere al mediului pe parcursul utilizarii acestora prin intermediul inspectiilor tehnice periodice si controalelor tehnice in trafic, precum si dispozitii privind o procedura de inmatriculare a vehiculelor care sa permita suspendarea autorizarii de a folosi in traficul rutier un vehicul care constituie un risc imediat pentru siguranta rutiera.
  Astfel, in special in cazurile in care utilizarea unui vehicul pe drumurile publice ar crea un risc din cauza starii tehnice a vehiculului, ar trebui sa fie posibila suspendarea autorizarii de utilizare a vehiculului respectiv pentru o anumita perioada de timp. Pentru simplificarea procedurilor administrative aferente suspendarii autorizarii, ridicarea acesteia ar trebui sa intervina fara a mai implica un nou proces de inmatriculare.
  Deoarece aceste prevederi nu au corespondent in legislatia nationala, in vederea transpunerii lor, se impune introducerea definitiei masurii suspendarii inmatricularii in cuprinsul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002, precum si stabilirea regimului juridic al acestei masuri administrative, respectiv situatiile in care se initiaza si inceteaza suspendarea inmatricularii si sanctiunile aplicate in cazul nerespectarii interdictiei de a circula cu un vehicul a carui inmatriculare a fost suspendata.
  Art. 6 punctul 291 din OUG 195/2002 modificata prin Ordonanta 14/2017 prevede :
  291. suspendarea inmatricularii - operatiune administrativa care consta in interzicerea temporara a dreptului de a pune in circulatie si a utiliza un vehicul pe drumul public;


  2. Transcrierea dreptului de proprietate in termen de 90 de zile

  Nota de fundamentare pentru Ordonanta 14/2017 explica :
  Se propune instituirea unui mecanism potrivit caruia in cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar sa se inscrie in evidentele autoritatilor competente de inmatriculare simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni, noul proprietar va fi obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
  In cadrul acestui mecanism, organul fiscal care opereaza scoaterea autovehiculului din evidenta fiscala a fostului proprietar va avea obligatia de a notifica instrainarea acestuia in cadrul schimbului de informatii prevazut de reglementarile in materie fiscala in termen de 5 zile lucratoare autoritatii competente de inmatriculare. Totodata, se propune ca autoritatea competenta de inmatriculare sa faca mentiunea privind instrainarea vehiculului in Registrul national de evidenta a permiselor de conducere si a vehiculelor inmatriculate constituit de Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, in termen de 30 de zile de la primirea notificarii.
  In situatia in care noul proprietar nu solicita transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in termenul de 90 de zile, inmatricularea vehiculului se suspenda de drept pana la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietare.
  Art. 11 alin (4) din OUG 195/2002 modificata prin Ordonanta 14/2017 prevede :
  (4) In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in Registrul national de evidenta a permiselor de conducere si a vehiculelor inmatriculate constituit de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente de inmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
  Art. 11 alin (43) din OUG 195/2002 modificata prin Ordonanta 14/2017 prevede :
  (43) In situatia in care noul proprietar nu solicita transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in termenul prevazut la alin. (4), inmatricularea vehiculului se suspenda de drept pana la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.
  Art. 11 alin (44) din OUG 195/2002 modificata prin Ordonanta 14/2017 prevede :
  (44) In cazul in care pana la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul prevazut la alin. (4) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate.


  3. Suspendarea inmatricularii la data expirarii/anularii ITP-ului

  Nota de fundamentare pentru Ordonanta 14/2017 explica :
  Acest act normativ stabileste inclusiv un mecanism de suspendare de drept a certificatelor de inmatriculare ale vehiculelor rutiere la implinirea unui termen de 15 zile de la data expirarii ITP, precum si un mecanism de informare a detinatorilor cu privire la suspendare. Astfel, suspendarea se comunica detinatorului vehiculului de indata, in scris, de catre Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau, dupa caz, de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor - (art. 3).
  Potrivit art. 4 din acest act normativ suspendarea certificatului de inmatriculare inceteaza la data la care detinatorul vehiculului prezinta la Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor dovada efectuarii ITP. De asemenea, suspendarea certificatului de inmatriculare se revoca de drept in cazul in care detinatorul vehiculului face dovada ca la data instituirii suspendarii indeplinea toate conditiile prevazute de lege cu privire la ITP.
  De asemenea, acest act normativ instituie ca si contraventie conducerea pe drumurile publice a vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare au fost suspendate in conditiile acestei ordonante de urgenta a Guvernului (sanctiune cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei).
  Art. 11 alin (45) din OUG 195/2002 modificata prin Ordonanta 14/2017 prevede :
  (45) Suspendarea de drept a inmatricularii vehiculului intervine si la data expirarii sau, dupa caz, a anularii inspectiei tehnice periodice si inceteaza la data la care vehiculul trece o noua inspectie tehnica periodica.
  Art. VI alin. (1) din Ordonanta 14/2017 prevede :
  (1) La data de 20 mai 2018 se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor ale caror inspectii tehnice periodice au expirat sau au fost anulate inainte de aceast� data.
  Aplicatia RcaPedia