Acasa - Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal - Reclamatii - Termeni si conditii de utilizare si de incheiere - Politica de folosire a cookie-urilor
Asigurarea RCA
Asigurarea CASCO pentru FIECARE
Asigurarea de Tractare Auto
Asigurarea CMR
Asigurarea ROTR
Asigurarea de raspundere fata de calatori si bagaje
Asigurarea de Malpraxis Medical
Asigurarea locuintei (obligatorie si/sau facultativa)
Asigurarea de calatorie in strainatate
Informatii despre sistemul Bonus-Malus
Cum transferam clasa Bonus-Malus ?
Calculator Bonus-Malus
Restituirea primei de asigurare RCA
 • MyAccount
 • Acasa
  Produsele/Serviciile noastre
  Calculator RCA
  CASCO pentru FIECARE
  Asigurarea de Tractare Auto
  Sistemul Bonus-Malus
  Transfer clasa B/M
  Calculator Bonus-Malus
  Asigurarea locuintei
  Malpraxis Medical
  Asigurarea CMR
  Asigurarea ROTR
  Asigurarea de calatorie
  Asigurarea de raspundere fata de calatori si bagaje
  Daune
  Plata si Livrare
  Reclamatii
  Despre noi
  Contact
  Calculator RCA

  8 oferte de asigurare
  cu un singur calcul
  Multiplu de o luna
  valabilitate 1 luna, 2 luni, 3 luni etc.
  Asigurarea pe email
  la plata prin instrumente bancare

  Pasul 1 : Introduci datele si astepti preturile.

  Este important sa introduci datele din unul dintre documentele vehiculului : certificat de inmatriculare / carte de identitate a vehiculului / fisa de inmatriculare.
  Pasul 2 : Alegi si comanzi asigurarea RCA.

  Din varietatea de preturi afisate alegi varianta ce ti se potriveste si plasezi comanda.
  Pasul 3 : Emitem asigurarea RCA si o expediem.

  Preluam comanda ta, de regula, in maxim 30 de minute - poate dura si putin mai mult. Verificam datele cu cele din documente si apoi emitem si expediem asigurarea la adresa indicata in comanda.  Asigurarea RCA


  Asigurarea RCA este un contract (si nu o taxa) incheiat intre proprietarul unui vehicul, persoana fizica sau juridica, si o companie de asigurare autorizata. In baza contractului societatea de asigurare plateste despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a incheiat polita protejand astfel stabilitatea financiara a asiguratului si a partii pagubite.

  La ora actuala in piata de asigurari RCA exista 9 societati de asigurare autorizate sa practice RCA de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Calculatorul RCA permite compararea preturilor tuturor acestor societati de asigurare precum si consultarea capitalurilor sociale, al numarului de petitii si numarul mediu de plata a dosarelor de dauna pentru facilitarea luarii unei decizii optime ce sa asigure atat protectia financiara a asiguratului cat si a partii pagubite.

  RCA vs. CASCO

  Asigurarea RCA asigura stabilitatea financiara iar asigurarea CASCO masina. Asigurarea RCA are caracter obligatoriu doar in momentul detinerii unui vehicul in proprietate iar asigurarea CASCO este facultativa si nu inlocuieste asigurarea RCA.

  Livrare pe Email, fara asteptarea curierului !

  Plateste online cu cardul sau prin transfer bancar si beneficiezi de livrarea pe email a politei RCA; se printeaza pe orice coala A4 de hartie si se foloseste ca atare. Diferenta fata de exemplarul ce va fi primit prin curierat rapid tine de culoarea colii (alb-verde).

  Pe ce perioada se incheie asigurarea RCA ?

  Asigurarea RCA se incheie pe o perioada de la o luna la 12 luni, multiplu de o luna.

  Ce adresa se trece : din C.I. sau din documentele vehiculului ?

  Adresa proprietarului = adresa de inmatriculare (nu domiciliu) din documentele vehiculului sau din fisa de inmatriculare. Nu se trece adresa din CI sau din alte documente.

  Cine se trece ca proprietar al vehiculului ?

  Contractul de asigurare RCA se incheie astfel :
  - folosind datele proprietarului din documentele vehiculului cand vehiculul este inmatriculat;
  - folosind datele mentionate la rubrica Cumparator din fisa de inmatriculare cand vehiculul este in proces de inmatriculare.

  Documentele vehiculului = certificat de inmatriculare sau carte de identitate a vehiculului.
  Fisa de inmatriculare = document prin care se atesta inregistrarea vehiculului in evidentele fiscale ale cumparatorului. Acest document se solicita semnat si stampilat de catre organul fiscal in dreptul cumparatorului si in termenul de valabilitate de 30 de zile.


  Cu ce data de intrare in valabilitate se poate incheia asigurarea RCA ?

  Asigurarea RCA poate intra in valabilitate cel mai devreme de a doua zi fata de ziua emiterii pentru vehiculele inmatriculate adica astazi se poate emite cu intrare in valabilitate cel mai devreme de maine.

  Limita maxima este de 30 de zile ceea ce inseamna ca nu se poate incheia o asigurare RCA cu data de intrare in valabilitate mai mare de 30 de zile fata de data emiterii.


  Accidentat de un sofer cu vehicul inmatriculat in alta tara ?

  In acest caz trebuie notificat BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - Biroul Carte Verde din Romania). BAAR va identifica corespondentul de pe teritoriul Romaniei al societatii de asigurare straine unde vinovatul de accident (cel cu masina inmatriculata in alta tara) are asigurarea incheiata si va ajuta la solutionarea cazului.

  Ce se intampla cu contractul RCA in cazul insolvabilitatii asiguratorului ?

  In caz de constatare a insolvabilitatii societatii de asigurare, conform prevederilor legale, asiguratii, beneficiarii asigurarii precum si tertele persoane pagubite pot recupera indemnizatiile de asigurare cuvenite in baza contractelor de asigurare de la Fondul de Garantare a Asiguratilor constituit, administrare si utilizat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.  Tip persoana pentru RCA Ieftin
  Date despre proprietar
  Categorie vehicul RCA ieftin
  Date despre vehicul
  Serie de sasiu :
  Cilindree (cc) :
  Putere maxima (kW) :
  Numar de locuri :
  Masa totala max. aut. :
  Data intrare in valabilitate RCA Ieftin
  Intrarea in valabilitate si durata
  Intrare in valabilitate :

  Calculeaza


  Precizari importante


  * Limitele de despagubire sunt de 1.000.000 EUR pentru daunele materiale si de 5.000.000 EUR pentru daunele morale.
  * In baza asigurarii RCA se acorda despagubiri pentru vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, pagube materiale, pagube reprezentand consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat (doar in conditiile stabilite de lege), cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata, in procesul civil.
  * Riscurile acoperite si excluderile produsului de asigurare sunt specificate in OUG 54/2016.
  * Pentru un vehicul inmatriculat asigurarea RCA intra in valabilitate cel mai devreme cu a doua zi celei in care se emite.
  * Preturile sunt stabilite de catre societatile de asigurare si acestea le pot modifica oricand. Oferta poate fi blocata pentru 3 zile daca se plaseaza acum comanda.
  * Plata se poate efectua la livrare (ramburs), online cu cardul sau prin ordin de plata insa pot exista societati de asigurare pentru care plata la livrare nu este disponibila datorita politicii specifice respectivelor societati de asigurare sau aglomerarii firmelor de curierat.
  * Preturile includ toate reducerile legale si au aplicate coeficientii prevazuti de sistemul bonus-malus.
  * Este interzisa acordarea oricaror avantaje colaterale asiguratilor la incheierea unei polite de asigurare RCA.
  * Costul (comisionul) serviciilor de intermediere a asigurarilor constand in incheierea politelor de asigurare in numele si in favoarea asiguratilor si a societatilor de asigurare este integral suportat de catre societatile de asigurare. Valoarea absoluta a comisionului se determina prin aplicarea procentului asupra primei de asigurare totala si este inclus in prima totala.
  * Asigurarea RCA este o asigurare de tipul "riscuri nominalizate".
  * Renuntarea unilaterala ori rezilierea se face conform prevederilor legale iar in cazul instrainarii vehiculului inainte de expirarea asigurarii asiguratul beneficiaza de urmatoarele drepturi :
  Art. 31. - (1) Pentru vehiculele care se radiaza din circulatie sau pentru care asiguratul transmite dreptul de proprietate in perioada de asigurare, prima de asigurare aferenta perioadei cuprinse intre data inceperii si data incetarii raspunderii asiguratorului RCA se calculeaza prin insumarea primelor lunare stabilite in tariful de prime al asiguratorului RCA, corespunzator numarului de luni intregi de asigurare cuprinse in perioada de valabilitate a asigurarii. Orice fractiune de luna este considerata luna intreaga.
  (2) In situatiile mentionate la alin. (1), asiguratorul este obligat sa restituie asiguratului, in termen de maximum 10 zile de la cererea scrisa a acestuia, insotita de documentele doveditoare, diferenta dintre prima de asigurare platita si cea calculata conform alin. (1), numai in cazurile in care nu s-au platit sau nu se datoreaza despagubiri pentru evenimente produse in perioada de valabilitate a asigurarii. In cazul in care asiguratorul RCA este obligat la plata unor despagubiri pentru evenimente acoperite prin polita de asigurare, asiguratorul este indreptatit sa recupereze de la asigurat prima de asigurare restituita acestuia la cerere.

  * In vederea incheierii contractului de asigurare se pot solicita documente doveditoare. Prin documente se intelege copii ale unuia sau multor documente precum, fara a ne limita la : copie dupa permis de conducere sau CI/BI sau certificat de inregistrare al firmei, certificat de inmatriculare sau dupa cartea de identitate a vehiculului, cupon de pensie (unde este cazul), certificat de handicap (unde este cazul), fisa de inmatriculare (unde este cazul).
  * Acest produs de asigurare nu necesita inspectie de risc.
  * Informatia din aceasta pagina este generata si actualizata in momentul accesarii ei. Ultima actualizare : 16:41 10.12.2016.


  Aplicatia RcaPedia