Logo RcaPedia

MyAccount RcaPedia - Administreaza comenzile.

9 oferte de asigurare
cu un singur calcul
Transport gratuit
oriunde in Romania pentru orice comanda
Asigurarea pe email
la plata prin instrumente bancare

Pasul 1 : Introduci datele si astepti preturile.

Este important sa introduci datele din unul dintre documentele vehiculului : certificat de inmatriculare / carte de identitate a vehiculului / fisa de inmatriculare.
Pasul 2 : Alegi si comanzi asigurarea RCA.

Din varietatea de preturi afisate alegi varianta ce ti se potriveste si plasezi comanda.
Pasul 3 : Emitem asigurarea RCA si o expediem.

Preluam comanda ta, de regula, in maxim 30 de minute - poate dura si putin mai mult. Verificam datele cu cele din documente si apoi emitem si expediem asigurarea la adresa indicata in comanda.Asigurarea RCA se emite in vederea inmatricularii cand :
- se schimba proprietarul* si/sau numarul de inmatriculare
- vehiculul este nou si se inmatriculeaza pentru prima data
- vehiculul este adus din strainatate si se inmatriculeaza in Romania
Tip persoana pentru RCA Ieftin
Date despre proprietar
Categorie vehicul RCA ieftin
Date despre vehicul
Seria de sasiu :
Cilindreea (cc) :
Puterea maxima (kW) :
Numarul de locuri :
Masa totala max. aut. :
Data intrare in valabilitate RCA Ieftin
Intrarea in valabilitate si durata
RCA ieftin
Reduceri comerciale

Calculeaza


Precizari importante


* In baza asigurarii RCA se acorda despagubiri pentru vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, pagube materiale, pagube reprezentand consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat (doar in conditiile stabilite de lege), cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata, in procesul civil.
* In cazul in care o societate de asigurare intra in stare de insolventa contractele de asigurare sunt garantate de mecanismul Fondului de Garantare a Asiguratilor.
* Pentru un vehicul inmatriculat asigurarea RCA intra in valabilitate cel mai devreme cu a doua zi celei in care se emite.
* Preturile sunt stabilite de catre societatile de asigurare si acestea le pot modifica oricand. Oferta poate fi blocata pentru 3 zile daca se plaseaza acum comanda.
* Plata se poate efectua la livrare (ramburs), online cu cardul sau prin ordin de plata insa pot exista societati de asigurare pentru care plata la livrare nu este disponibila datorita politicii specifice respectivelor societati de asigurare sau aglomerarii firmelor de curierat.
* Preturile includ toate reducerile legale si au aplicate coeficientii prevazuti de sistemul bonus-malus.
* Este interzisa acordarea oricaror avantaje colaterale asiguratilor la incheierea unei polite de asigurare RCA.
* Costul (comisionul) serviciilor de intermediere a asigurarilor constand in incheierea politelor de asigurare in numele si in favoarea asiguratilor si a societatilor de asigurare este integral suportat de catre societatile de asigurare. Valoarea absoluta a comisionului se determina prin aplicarea procentului asupra primei de asigurare totala si este inclus in prima totala.
* Limitele de despagubire sunt de 1.000.000 EUR pentru daunele materiale si de 5.000.000 EUR pentru daunele morale.
* Riscurile acoperite si excluderile produsului de asigurare sunt specificate in norma ASF 23/2014 - sectiunea a 2-a.
* Asigurarea RCA este o asigurare de tipul "riscuri nominalizate".
* Renuntarea unilaterala ori rezilierea se face conform prevederilor legale iar in cazul instrainarii vehiculului inainte de expirarea asigurarii asiguratul beneficiaza de urmatoarele drepturi :
Art. 31. - (1) Pentru vehiculele care se radiaza din circulatie sau pentru care asiguratul transmite dreptul de proprietate in perioada de asigurare, prima de asigurare aferenta perioadei cuprinse intre data inceperii si data incetarii raspunderii asiguratorului RCA se calculeaza prin insumarea primelor lunare stabilite in tariful de prime al asiguratorului RCA, corespunzator numarului de luni intregi de asigurare cuprinse in perioada de valabilitate a asigurarii. Orice fractiune de luna este considerata luna intreaga.
(2) In situatiile mentionate la alin. (1), asiguratorul este obligat sa restituie asiguratului, in termen de maximum 10 zile de la cererea scrisa a acestuia, insotita de documentele doveditoare, diferenta dintre prima de asigurare platita si cea calculata conform alin. (1), numai in cazurile in care nu s-au platit sau nu se datoreaza despagubiri pentru evenimente produse in perioada de valabilitate a asigurarii. In cazul in care asiguratorul RCA este obligat la plata unor despagubiri pentru evenimente acoperite prin polita de asigurare, asiguratorul este indreptatit sa recupereze de la asigurat prima de asigurare restituita acestuia la cerere.

* In vederea incheierii contractului de asigurare se pot solicita documente doveditoare. Prin documente se intelege copii ale unuia sau multor documente precum, fara a ne limita la : copie dupa permis de conducere sau CI/BI sau certificat de inregistrare al firmei, certificat de inmatriculare sau dupa cartea de identitate a vehiculului, cupon de pensie (unde este cazul), certificat de handicap (unde este cazul), fisa de inmatriculare (unde este cazul).
* Acest produs de asigurare nu necesita inspectie de risc.
* Informatia din aceasta pagina este generata si actualizata in momentul accesarii ei. Ultima actualizare : 04:10 11.02.2016.