Logo RcaPedia Meniu

MyAccount RcaPedia - Administreaza calculatiile si comenzile.

9 oferte de asigurare
cu un singur calcul
Transport gratuit
oriunde in Romania pentru orice comanda
Asigurarea pe email
la plata prin instrumente bancare

Pasul 1 : Introduci datele si astepti preturile.

Este important sa introduci datele din unul dintre documentele vehiculului : certificat de inmatriculare / carte de identitate a vehiculului / fisa de inmatriculare.
Pasul 2 : Alegi si comanzi asigurarea RCA.

Din varietatea de preturi afisate alegi varianta ce ti se potriveste si plasezi comanda.
Pasul 3 : Emitem asigurarea RCA si o expediem.

Preluam comanda ta, de regula, in maxim 30 de minute - poate dura si putin mai mult. Verificam datele cu cele din documente si apoi emitem si expediem asigurarea la adresa indicata in comanda.Ai mai facut calculatii la noi ? Recupereaza calculatiile...Asigurarea RCA


Asigurarea RCA este un contract incheiat intre proprietarul unui vehicul, persoana fizica sau juridica, si o companie de asigurari autorizata. In baza contractului societatea de asigurare plateste despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a încheiat polita protejand astfel stabilitatea financiara a asiguratului si a partii pagubite.

Societatile de asigurare prezentate in oferta de catre calculatorul RCA ofera aceleasi limite de despagubire : 1.000.000 EUR pentru daunele materiale si de 5.000.000 EUR pentru daunele morale.

Pentru ca majoritatea asiguratilor cauta cel mai ieftin RCA si aleg in functie de pret calculatorul RCA online pe care il punem la dispozitie permite calcularea preturilor tuturor societatilor de asigurare autorizate de catre ASF sa practice RCA facilitand astfel compararea ofertele in functie de pret sau de numar de reclamatii inregistrat de fiecare societate de asigurare in anul anterior.
Asigurarea RCA se emite in vederea inmatricularii cand :
- se schimba proprietarul* si/sau numarul de inmatriculare
- vehiculul este nou si se inmatriculeaza pentru prima data
- vehiculul este adus din strainatate si se inmatriculeaza in Romania
Tip persoana pentru RCA Ieftin
Date despre proprietar
Categorie vehicul RCA ieftin
Date despre vehicul
Data intrare in valabilitate RCA Ieftin
Intrarea in valabilitate si durata
RCA ieftin
Reduceri comerciale

Calculeaza


Precizari importante


* In baza asigurarii RCA se acorda despagubiri pentru vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, pagube materiale, pagube reprezentand consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat (doar in conditiile stabilite de lege), cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata, in procesul civil.
* In cazul in care o societate de asigurare intra in stare de insolventa contractele de asigurare sunt garantate de mecanismul Fondului de Garantare a Asiguratilor.
* Pentru un vehicul inmatriculat asigurarea RCA intra in valabilitate cel mai devreme cu a doua zi celei in care se emite.
* Preturile sunt stabilite de catre societatile de asigurare si acestea le pot modifica oricand. Oferta poate fi blocata pentru 3 zile daca se plaseaza acum comanda.
* Pot exista societati de asigurare pentru care plata la livrare nu este disponibila datorita politicii specifice respectivelor societati de asigurare.
* Preturile includ toate reducerile legale si au aplicate coeficientii prevazuti de sistemul bonus-malus.
* Este interzisa acordarea oricaror avantaje colaterale asiguratilor la incheierea unei polite de asigurare RCA.
* Costul (comisionul) serviciilor de intermediere a asigurarilor constand in incheierea politelor de asigurare in numele si in favoarea asiguratilor si a societatilor de asigurare este integral suportat de catre societatile de asigurare. Valoarea absoluta a comisionului se determina prin aplicarea procentului asupra primei de asigurare totala si este inclus in prima totala.
* Limitele de despagubire sunt de 1.000.000 EUR pentru daunele materiale si de 5.000.000 EUR pentru daunele morale.
* Asigurarea RCA este o asigurare de tipul "riscuri nominalizate".
* Informatia din aceasta pagina este generata si actualizata in momentul accesarii ei. Ultima actualizare : 19:43 26.11.2015.