Asigurarea RCA
Asigurarea de Tractare Auto
Servicii de tractare auto ca urmare a unui accident rutier, in regim 24 ore din 24.
Asigurarea ROTR
Raspunderea operatorilor de transport rutier
Asigurarea de calatorie in strainatate
Asigurarea de raspundere fata de calatori si bagaje
Regim TAXI si Non-Taxi.
Asigurarea de Malpraxis Medical
Asigurarea locuintei (obligatorie si/sau facultativa)
Informatii despre sistemul Bonus-Malus
Cum transferam clasa Bonus-Malus ?
Calculator Bonus-Malus
Logo RcaPedia

Calculator RCA

9 oferte de asigurare
cu un singur calcul
Transport gratuit
oriunde in Romania pentru orice comanda
Asigurarea pe email
la plata prin instrumente bancare

Pasul 1 : Introduci datele si astepti preturile.

Este important sa introduci datele din unul dintre documentele vehiculului : certificat de inmatriculare / carte de identitate a vehiculului / fisa de inmatriculare.
Pasul 2 : Alegi si comanzi asigurarea RCA.

Din varietatea de preturi afisate alegi varianta ce ti se potriveste si plasezi comanda.
Pasul 3 : Emitem asigurarea RCA si o expediem.

Preluam comanda ta, de regula, in maxim 30 de minute - poate dura si putin mai mult. Verificam datele cu cele din documente si apoi emitem si expediem asigurarea la adresa indicata in comanda.

Tip persoana pentru RCA Ieftin
Date despre proprietar
Categorie vehicul RCA ieftin
Date despre vehicul
Serie de sasiu :
Cilindree (cc) :
Putere maxima (kW) :
Numar de locuri :
Masa totala max. aut. :
Data intrare in valabilitate RCA Ieftin
Intrarea in valabilitate si durata

Calculeaza


Precizari importante


* Limitele de despagubire sunt de 1.000.000 EUR pentru daunele materiale si de 5.000.000 EUR pentru daunele morale.
* In baza asigurarii RCA se acorda despagubiri pentru vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, pagube materiale, pagube reprezentand consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat (doar in conditiile stabilite de lege), cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata, in procesul civil.
* Riscurile acoperite si excluderile produsului de asigurare sunt specificate in norma ASF 23/2014 - sectiunea a 2-a.
* In cazul in care o societate de asigurare intra in stare de insolventa contractele de asigurare sunt garantate de mecanismul Fondului de Garantare a Asiguratilor.
* Pentru un vehicul inmatriculat asigurarea RCA intra in valabilitate cel mai devreme cu a doua zi celei in care se emite.
* Preturile sunt stabilite de catre societatile de asigurare si acestea le pot modifica oricand. Oferta poate fi blocata pentru 3 zile daca se plaseaza acum comanda.
* Plata se poate efectua la livrare (ramburs), online cu cardul sau prin ordin de plata insa pot exista societati de asigurare pentru care plata la livrare nu este disponibila datorita politicii specifice respectivelor societati de asigurare sau aglomerarii firmelor de curierat.
* Preturile includ toate reducerile legale si au aplicate coeficientii prevazuti de sistemul bonus-malus.
* Este interzisa acordarea oricaror avantaje colaterale asiguratilor la incheierea unei polite de asigurare RCA.
* Costul (comisionul) serviciilor de intermediere a asigurarilor constand in incheierea politelor de asigurare in numele si in favoarea asiguratilor si a societatilor de asigurare este integral suportat de catre societatile de asigurare. Valoarea absoluta a comisionului se determina prin aplicarea procentului asupra primei de asigurare totala si este inclus in prima totala.
* Asigurarea RCA este o asigurare de tipul "riscuri nominalizate".
* Renuntarea unilaterala ori rezilierea se face conform prevederilor legale iar in cazul instrainarii vehiculului inainte de expirarea asigurarii asiguratul beneficiaza de urmatoarele drepturi :
Art. 31. - (1) Pentru vehiculele care se radiaza din circulatie sau pentru care asiguratul transmite dreptul de proprietate in perioada de asigurare, prima de asigurare aferenta perioadei cuprinse intre data inceperii si data incetarii raspunderii asiguratorului RCA se calculeaza prin insumarea primelor lunare stabilite in tariful de prime al asiguratorului RCA, corespunzator numarului de luni intregi de asigurare cuprinse in perioada de valabilitate a asigurarii. Orice fractiune de luna este considerata luna intreaga.
(2) In situatiile mentionate la alin. (1), asiguratorul este obligat sa restituie asiguratului, in termen de maximum 10 zile de la cererea scrisa a acestuia, insotita de documentele doveditoare, diferenta dintre prima de asigurare platita si cea calculata conform alin. (1), numai in cazurile in care nu s-au platit sau nu se datoreaza despagubiri pentru evenimente produse in perioada de valabilitate a asigurarii. In cazul in care asiguratorul RCA este obligat la plata unor despagubiri pentru evenimente acoperite prin polita de asigurare, asiguratorul este indreptatit sa recupereze de la asigurat prima de asigurare restituita acestuia la cerere.

* In vederea incheierii contractului de asigurare se pot solicita documente doveditoare. Prin documente se intelege copii ale unuia sau multor documente precum, fara a ne limita la : copie dupa permis de conducere sau CI/BI sau certificat de inregistrare al firmei, certificat de inmatriculare sau dupa cartea de identitate a vehiculului, cupon de pensie (unde este cazul), certificat de handicap (unde este cazul), fisa de inmatriculare (unde este cazul).
* Acest produs de asigurare nu necesita inspectie de risc.
* Informatia din aceasta pagina este generata si actualizata in momentul accesarii ei. Ultima actualizare : 14:30 29.05.2016.Informatii despre sistemul Bonus-Malus

Sistemul Bonus-Malus a fost introdus in anul 2010 pentru persoanele fizice si cuprinde istoricul accidentelor din anul 2009 pana in prezent al acestora.

Citeste


Cum transferam clasa Bonus-Malus ?

Dreptul de transfer a clasei Bonus-Malus (B/M) a unui vehicul instrainat pe un alt vehicul este prevazut in legislatia actuala insa nu s-a creat o procedura standard si de aceea...

Citeste


Calculator Bonus-Malus

Sistemul Bonus-Malus reduce sau majoreaza pretul asigurarii RCA prin aplicarea unui coeficient specific fiecarei clase B/M. Daunele sau lipsa acestora se inregistreaza in baza de date CEDAM...

Citeste


Ce fac in cazul unei daune ?

Prezentam procedura de la accident la deschiderea dosarului de dauna impreuna cu detalii suplimentare. Speram totusi sa nu fie necesara aplicarea ei vreodata.

Citeste


Restituirea primei de asigurare RCA in cazul instrainarii vehiculului asigurat

Solicitarea de restituire a primei de asigurare RCA in cazul instrainarii vehiculului asigurat se adreseaza societatii de asigurare...

Citeste