Acasa - Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal - Reclamatii - Termeni si conditii de utilizare si de incheiere - Politica de folosire a cookie-urilor
Asigurarea RCA
Asigurarea Casco
Asigurarea PAD (polita de asigurare a locuintei impotriva dezastrelor naturale)
Asigurarea de calatorie in strainatate TRAVEL
Asigurarea de Tractare Auto
Asigurarea CMR
Asigurarea ROTR
Asigurarea de raspundere fata de calatori si bagaje
Asigurarea Biciclistilor
Asigurarea de Malpraxis Medical
Asigurarea de raspundere civila profesionala a avocatilor
Asigurarea de raspundere civila profesionala a arhitectilor
Asigurarea de sanatate privata
Cum se comanda corect o asigurare RCA ?
Legea 132/2017 (Legea RCA) explicata
Ce este contractul RCA si cu ce difera fata de polita RCA ?
Riscurile acoperite si excluderile contractului RCA
Descrierea procesului de despagubire RCA
Constatarea amiabila
Tarifele de referinta RCA
Asiguratul cu risc ridicat
Decontarea directa RCA
Inlocuirea temporara a vehiculului avariat
Obligatiile asiguratului RCA
Asigurarea RCA multipla
Conducatorii auto in asigurarea RCA
Documentul Carte Verde
Verificarea asigurarii RCA
Cererea de despagubire RCA si cuantumul despagubirilor
Accident cu vehicul neasigurat RCA
Informatii despre schimbarile RCA din 2016
Asigurare RCA pentru inmatriculare / transcriere
Asigurare RCA pentru numar provizoriu
Informatii despre sistemul Bonus-Malus
Cum transferam clasa Bonus-Malus ?
Modificarea clasei B/M pentru PF
Informatii despre baza de date CEDAM
Cum se suspenda contractul RCA ?
Incetarea / desfiintarea / denuntarea contractului RCA
Restituirea primei de asigurare RCA
Fondul national de protectie
Suspendarea inmatricularii
Informatii despre ITP
Plata si livrare
Despre noi
Cum preluam o comanda si metode de plata explicate
Mandatul de brokeraj
Legea 191/2015 - Completari la Legea PAD
Informatii despre polita PAD
Ce fac in caz de dauna PAD ?

RCA Ieftin


Suntem aici pentru tine
De incredere din 2007
Siguranta este unul dintre cele mai dorite sentimente
2024.06
  Compania de brokeraj PREVENTIV Insurance Broker_RBK-754
 • MyAccount
 • Calculator Casco
  Calculator RCA
  Calculator PAD


  Documentul Carte Verde


  8 oferte de asigurare
  cu un singur calcul
  Multiplu de o luna
  valabilitate 1 luna, 2 luni, 3 luni etc.
  Asigurarea pe email
  la plata prin instrumente bancare
  Calculator Casco Calculator RCA Calculator PAD
  1. Ce este documentul Carte Verde ?

  Documentul Carte Verde reprezinta un certificat international de asigurare in baza caruia, proprietarul/utilizatorul/conducatorul vehiculului pentru care documentul a fost eliberat, este asigurat in privinta raspunderii civile pentru pagubele produse prin intermediul vehiculului respectiv, in conformitate cu legislatia fiecarui stat pentru care documentul de asigurare este valabil.  2. Cum arata documentul Carte Verde ?

  Documentul Carte Verde are un format distinct, de culoare verde, aceasta identificare fiind utilizata in toate statele membre ale Spatiului Economic European.  3. Care este valabilitatea teritoriala a documentului Carte Verde ?

  Un document de asigurare Carte Verde este valabil pe teritoriul statelor ale caror simboluri nu sunt barate/taiate cu "X" pe formularul documentului.
  In cazul in care se incheie o asigurare RCA, pe perioada valabilitatii acelei asigurari se genereaza, de regula, in mod automat si o asigurare Carte Verde valabila pentru teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene precum si pentru teritoriul Islandei, Norvegiei, Liechtenstein, Elvetiei si Serbiei fara a plati nici o prima de asigurare suplimentara. Unele societati de asigurare ofera acoperire prin documentul Carte Verde pe care il elibereaza odata cu asigurarea RCA si pentru alte state, desi nu sunt obligate sa faca acest lucru.
  Atunci cand se doreste circulatia cu vehiculul intr-o alta tara decat cele enumerate mai sus (de exemplu, Moldova, Turcia, Rusia, Ucraina, Albania etc.) si chiar si in cazul in care se doreste doar sa se tranziteze o astfel de tara, trebuie verificat in prealabil ca simbolul tarii respective sa nu fie barat/taiat pe documentul de asigurare Carte Verde primit atunci cand s-a incheiat asigurarea RCA. Daca simbolul tarii care este barat/taiat, atunci va trebui incheiata la un asigurator din Romania o asigurare Carte Verde distincta fata de asigurarea RCA detinuta, care sa fie valabila in acea tara pe perioada deplasarii. In caz contrar, la granita acelei tari va trebui cumparata o asigurare de frontiera valabila doar pentru acea tara.  4. Cum procedez cand circul cu vehicul in Romania si sunt implicat intr-un accident de care "vinovat" se face un vehicul inmatriculat in strainatate ?

  Se completeaza cu atentie toate rubricile formularului Constatare amiabila de accident si se urmareste ca si celalalt sofer sa faca acest lucru, sau dupa caz, asteptati sa vina Politia pentru intocmirea documentelelor in care sa se consemneze accidentul.
  In documentele incheiate (Constatare amiabila de accident sau Proces-verbal) sa fie indicat in mod expres numarul de inmatriculare al vehiculului, marca, tipul si culoarea acestuia, numarul / seria documentului de asigurare Carte Verde, daca exista si perioada de valabilitate a acestuia, precum si societatea de asigurare. Daca vehiculul "vinovat" este compus din cap tractor � remorca / semiremorca, trebuie avut grija ca in documente sa fie indicate in primul rand elementele de identificare ale capului tractor si documentul de asigurare al acestuia!
  Se solicita o copie a documentului de asigurare al vehiculului "vinovat" sau macar se fac poze ale documentului.
  Este recomandat sa se faca poze la locul accidentului atat vehiculului dumneavoastra cat si vehiculului "vinovat", cu semnele de circulatie, cu strada, intersectia si pozitia vehiculelor implicate in accident si cu documentele celorlalte persoane/vehicule implicate in accident cum ar fi, actele de identitate ale soferului si / sau vehiculului (cartea de identitate personala, pasaportul, permisul de conducere ale soferilor, talonul � certificatele de inmatriculare, documentele de asigurare RCA / Carte Verde ale vehiculelor etc.). Trebuie avut in vedere ca cel putin in una din fotografii sa apara numarul de inmatricularte al vehiculului "vinovat" (in mod obligatoriu al capului tractor daca este cazul).
  Pentru solutionarea cazului de dauna este necesara adresarea catre BAAR care va da indicatiile necesare.
  Daca exista copia documentului Carte Verde a vehiculului "vinovat" se poate verifica pe site-ul BAAR la rubrica "Identificare corespondent" daca asiguratorul din strainatate are corespondent numit in Romania si, in caz afirmativ, se poate adresa pentru solutionarea cazului de dauna direct acestuia. Pentru scurtarea timpului de solutionare, este recomandat totusi adresarea in primul rand BAAR.
  Daca exista incheiata o asigurare CASCO, se poate adresa direct asiguratorului CASCO.  5. Cum procedez cand sunt implicat intr-un accident si "vinovat" de producerea accidentului este celalalt vehicul ?

  Se completeaza cu atentie toate rubricile formularului Constatare amiabila de accident si se urmareste ca si celalalt sofer sa faca acest lucru, sau se asteapta sa vina autoritatile competente sa intocmeasca documentele in care se consemneaza accidentul, daca legislatia tarii respective impune acest lucru. Pentru informatii suplimentare se poate contacta biroul national din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul (datele de contact ale birourilor nationale se gasesc pe verso-ul documentului Carte Verde).
  In documentele incheiate (Constatare amiabila de accident sau Proces-verbal), trebuie sa fie indicat in mod expres numarul de inmatriculare al vehiculului, marca, tipul si culoarea acestuia, numarul/seria documentului de asigurare Carte Verde daca exista si perioada de valabilitate a acestuia, precum si societatea de asigurare. Daca vehiculul "vinovat" este compus din cap tractor - remorca/semiremorca, trebuie avut grija ca in documente sa fie indicate in primul rand elementele de identificare ale capului tractor si documentul de asigurare al acestuia!
  Se solicita o copie (si/sau se face o poza) a documentului de asigurare al vehiculului "vinovat".
  Este recomandat sa se faca poze la locul accidentului atat vehiculului dumneavoastra cat si vehiculului "vinovat", cu semnele de circulatie, cu strada, intersectia si pozitia vehiculelor implicate in accident si cu documentele celorlalte persoane/vehicule implicate in accident, cum ar fi actele de identitate ale soferului si/sau vehiculului (cartea de identitate personala, pasaportul, permisul de conducere ale soferilor, talonul � certificatele de inmatriculare, documentele de asigurare RCA/Carte Verde ale vehiculelor etc.). Trebuie avut in vedere ca cel putin in una din fotografii sa apara numarul de �nmatriculare al vehiculului "vinovat" (in mod obligatoriu si al capului tractor daca este cazul).
  Daca vehiculul "vinovat" este inmatriculat in statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul, pentru solutionarea cazului de dauna se vor demara demersuri catre adresa :
  - asiguratorului RCA al vehiculului, sau
  - BAAR dupa intoarcerea in Romania (in cazul in care vehiculul accidentat permite deplasarea) daca statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul face parte din Spatiul Economic European.
  Daca vehiculul "vinovat" este inmatriculat in alt stat decat cel pe teritoriul caruia s-a produs accidentul, pentru solutionarea cazului de dauna se vor demara demersuri catre adresa :
  - Biroului national din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul, sau
  - BAAR dupa intoarcerea in Romania (in cazul in care vehiculul accidentat permite deplasarea) daca statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul face parte din Spatiul Economic European si vehiculul "vinovat" este inmatriculat in unul din aceste state.  6. Cum procedez cand sunt implicat intr-un accident si sunt vinovat de producerea accidentului ?

  Se completeaza cu atentie toate rubricile formularului Constatare amiabila de accident sau se asteapta sa vina autoritatile competente sa intocmeasca documentele in care se consemneaza accidentul, daca legislatia tarii respective impune acest lucru.
  Se preda celuilalt sofer o copie dupa documentul de asigurare Carte Verde, dupa talonul auto - certificatul de inmatriculare, carnetul de conducere al soferului vinovat etc.
  Se anunta cat mai repede asiguratorul cu privire la producerea accidentului si se urmeaza recomandarile acestuia.
  Daca exista incheiata o asigurare CASCO, asistenta rutiera, etc. se apeleaza serviciile contractate.  7. Trebuie sa am documentul Carte Verde valabil pe intreaga perioada a iesirii din tara ?

  Da, iar daca perioada de valabilitate a documentului Carte Verde inceteaza in perioada deplasarii in straintate atunci trebuie incheiat un alt document Carte Verde pentru perioada neasigurata inainte de parasirea teritoriului Romaniei.  8. Am primit polita RCA fara documentul Carte Verde

  Proiectul de Norma ASF din 04.07.2017 prevede la art. 10 alin. (5) :
  (5) In cazul vehiculelor pentru care, din cauza limitarilor tehnice sau juridice, nu exista posibilitatea de a circula in afara teritoriului Romaniei, asiguratorii RCA emit polita RCA cu valabilitate pe teritoriul Romaniei.
  Daca nu este vorba despre un vehicul ce nu are posibilitatea de a circula in afara teritoriului Romaniei, atunci cel mai probabil discutam despre o polita RCA emisa in vederea inmatricularii / transcrierii dreptului de proprietate, caz in care trebuie consultata pagina Nu am Carte Verde la polita RCA emisa in vederea inmatricularii / transcrierii.
  Aplicatia RcaPedia