Acasa - Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal - Reclamatii - Termeni si conditii de utilizare si de incheiere - Politica de folosire a cookie-urilor
Asigurarea RCA
Asigurarea Casco
Asigurarea PAD (polita de asigurare a locuintei impotriva dezastrelor naturale)
Asigurarea de calatorie in strainatate TRAVEL
Asigurarea de Tractare Auto
Asigurarea CMR
Asigurarea ROTR
Asigurarea de raspundere fata de calatori si bagaje
Asigurarea Biciclistilor
Asigurarea de Malpraxis Medical
Asigurarea de raspundere civila profesionala a avocatilor
Asigurarea de raspundere civila profesionala a arhitectilor
Asigurarea de sanatate privata
Cum se comanda corect o asigurare RCA ?
Legea 132/2017 (Legea RCA) explicata
Ce este contractul RCA si cu ce difera fata de polita RCA ?
Riscurile acoperite si excluderile contractului RCA
Descrierea procesului de despagubire RCA
Constatarea amiabila
Tarifele de referinta RCA
Asiguratul cu risc ridicat
Decontarea directa RCA
Inlocuirea temporara a vehiculului avariat
Obligatiile asiguratului RCA
Asigurarea RCA multipla
Conducatorii auto in asigurarea RCA
Documentul Carte Verde
Verificarea asigurarii RCA
Cererea de despagubire RCA si cuantumul despagubirilor
Accident cu vehicul neasigurat RCA
Informatii despre schimbarile RCA din 2016
Asigurare RCA pentru inmatriculare / transcriere
Asigurare RCA pentru numar provizoriu
Informatii despre sistemul Bonus-Malus
Cum transferam clasa Bonus-Malus ?
Modificarea clasei B/M pentru PF
Informatii despre baza de date CEDAM
Cum se suspenda contractul RCA ?
Incetarea / desfiintarea / denuntarea contractului RCA
Restituirea primei de asigurare RCA
Fondul national de protectie
Suspendarea inmatricularii
Informatii despre ITP
Plata si livrare
Despre noi
Cum preluam o comanda si metode de plata explicate
Mandatul de brokeraj
Legea 191/2015 - Completari la Legea PAD
Informatii despre polita PAD
Ce fac in caz de dauna PAD ?

RCA Ieftin


Suntem aici pentru tine
De incredere din 2007
Siguranta este unul dintre cele mai dorite sentimente
2024.05
  Compania de brokeraj PREVENTIV Insurance Broker_RBK-754
 • MyAccount
 • Calculator Casco
  Calculator RCA
  Calculator PAD


  Asigurare RCA pentru inmatriculare / transcriere


  8 oferte de asigurare
  cu un singur calcul
  Multiplu de o luna
  valabilitate 1 luna, 2 luni, 3 luni etc.
  Asigurarea pe email
  la plata prin instrumente bancare
  Calculator Casco Calculator RCA Calculator PAD
  1. Am vechea polita RCA valabila inca cateva luni. Se poate face o alta polita RCA in banii de la polita RCA de acum ?

  Nu. Pentru actuala polita RCA se demareaza procesul de restituire a primei de asigurare si se incheie o noua polita RCA special pentru inmatriculare / transcriere.  2. Cum se realizeaza o comanda RCA in vederea inmatricularii / transcrierii ?

  La fel ca orice alta comanda cu o singura diferenta si anume ca vehiculul trebuie declarat ca este in vederea inmatricularii / transcrierii.


  3. Ce documente sunt necesare pentru incheierea unei asigurari RCA in vederea inmatricularii / transcrierii ?

  • Fisa de inmatriculare (fata si verso) semnata si stampilata de catre organul fiscal in dreptul cumparatorului si aflata in termenul de valabilitate de 30 de zile
   SAU
   contractul de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport semnat si stampilat de catre organul fiscal la rubrica persoanei care dobandeste vehiculul si aflat in termenul de valabilitate de 30 de zile;
  • Cartea de identitate a vehiculului (CIV) fata si verso.


  4. Nu am semnatura si stampila organul fiscal in dreptul cumparatorului

  Atunci nu se poate incheia polita RCA folosind datele noului proprietar.  5. Am semnatura si stampila organul fiscal in dreptul cumparatorului dar sunt mai vechi de 30 de zile

  Aflarea in aceasta situatie inseamna incalcarea legislatiei in vigoare.
  Societatile de asigurare pot sa nu accepte preluarea unor riscuri de pana la 7 milioane de EUR in baza unei dovezi de luare in evidenta fiscala mai veche de 30 de zile si este posibil sa fie necesar ca semnatura si stampila organului fiscal sa fie reinnoite astfel incat sa se incadreze in termenul de 30 de zile.  6. De ce se solicita dovada inregistrarii fiscale din ultimele 30 de zile (fisa de inmatriculare / contract de instrainare-dobandire) ?

  Legislatie :
  • A
   Art. 471 alin. (3) din legea 227/2015 : In cazul in care mijlocul de transport este dobandit in alt stat decat Romania, proprietarul acestuia are obligatia sa depuna o declaratie la organul fiscal local in a carui raza teritoriala de competenta are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, dupa caz, si datoreaza impozit pe mijloacele de transport incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator inmatricularii sau inregistrarii acestuia in Romania.
  • B
   Art. 10 alin. (13) din norma ASF 20/2017 : Pentru vehiculele inmatriculate sau inregistrate in alte state pentru care se solicita incheierea contractului RCA in vederea inmatricularii sau inregistrarii permanente in Romania, dupa caz, incheierea contractului este conditionata de prezentarea dovezii inregistrarii fiscale a vehiculului in Romania.
  • C
   Art. 471 alin. (2) din legea 227/2015 : In cazul dobandirii unui mijloc de transport, proprietarul acestuia are obligatia sa depuna o declaratie la organul fiscal local in a carui raza teritoriala de competenta are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, dupa caz, in termen de 30 de zile de la data dobandirii si datoreaza impozit pe mijloacele de transport incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator inmatricularii sau inregistrarii mijlocului de transport.
  • D
   Art. 11 alin. (4) din OUG 195/2002 : In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
  • E
   Art. 10 din Norma ASF 15/2015 prevede : Pentru validarea datelor, utilizatorii mijloacelor electronice de comercializare a contractelor de asigurare folosesc orice mijloace de proba, acestia avand totodata obligatia inregistrarii si stocarii acestora pe o perioada de minimum un an suplimentar fata de perioada asigurata.
  • F
  • G
  • H
  Explicatii
  Caz 1 - Vehicul inmatriculat in Romania caruia i se schimba proprietarul (transcriere)
  Din momentul dobandirii dreptului de proprietate se aplica legislatia de la
  C
  ,
  D
  ,
  E
  si se respecta
  H
  . Daca nu aveti documentele necesare pentru incheierea unei asigurari RCA in vederea transcrierii inseamna ca ati sarit 6 pasi ce trebuiau parcursi inainte de a ajunge sa ne solicitati incheierea unui contract de asigurare RCA iar 2 pasi din cei 6 v-ar fi oferit documentele solicitate.
  Caz 2 - Vehicul inmatriculat in alt stat UE pentru care se solicita inmatricularea in Romania
  Din momentul dobandirii dreptului de proprietate se aplica legislatia de la
  A
  ,
  B
  ,
  D
  ,
  E
  si se respecta
  F
  . Daca nu aveti documentele necesare pentru incheierea unei asigurari RCA in vederea transcrierii inseamna ca ati sarit 5 pasi ce trebuiau parcursi inainte de a ajunge sa ne solicitati incheierea unui contract de asigurare RCA iar 2 pasi din cei 5 v-ar fi oferit documentele solicitate.
  Caz 3 - Vehicul inmatriculat in alt stat din afara UE pentru care se solicita inmatricularea in Romania
  Din momentul dobandirii dreptului de proprietate se aplica legislatia de la
  A
  ,
  B
  ,
  D
  ,
  E
  si se respecta
  G
  . Daca nu aveti documentele necesare pentru incheierea unei asigurari RCA in vederea transcrierii inseamna ca ati sarit 6 pasi ce trebuiau parcursi inainte de a ajunge sa ne solicitati incheierea unui contract de asigurare RCA iar 2 pasi din cei 6 v-ar fi oferit documentele solicitate.


  8. Pot circula cu vehiculul pana termin cu actele la Politia Romana ?

  Dupa primirea documentelor solicitate acestea se vor procesa iar apoi se va genera contractul de asigurare RCA solicitat urmand ca din data de intrare in valabilitate inscrisa in contractul RCA vehiculul sa fie asigurat. Raspunsul nostru tine de aspectul valabilitatii contractului de asigurare; daca ne intrebati care este punctul de vedere al Politiei Romane nu cunoastem sa va raspundem in numele altei institutii si de aceea va recomandam sa adresati intrebarea si acesteia.  9. Dupa inmatriculare trebuie este necesar sa trimit alte acte ?

  Fiind in vederea inmatricularii numarul de inmatriculare nu va aparea in contractul RCA. Acest aspect nu este un impediment in valabilitatea contractului de asigurare pentru ca exista ca element de identificare a vehiculului numarul de identificare (seria de sasiu). Daca dupa inmatriculare veti dori trecerea in contractul RCA a numarului de inmatriculare ne puteti face o solicitare in scris pe email in acest sens in baza certificatului de inmatriculare rezultat dupa inmatriculare urmand ca apoi sa solicitam un duplicat catre societatea de asigurare in care sa fie mentionat numarul de inmatriculare dobandit.  10. Nu am Carte Verde la polita RCA emisa in vederea inmatricularii / transcrierii

  Unele societati de asigurare genereaza politele RCA in vederea inmatricularii / transcrierii dreptului de proprietate cu toate tarile de pe documentul Carte Verde barate sau fara documentul Carte Verde.
  Daca polita RCA a fost generata prin intermediul societatii noastre si se doreste documentul Carte Verde nerestrictionat atunci este necesara inaintarea unei solicitari in acest sens catre societatea noastra insotita de o copie dupa dovada inlocuitoare sau dupa certificatul de inmatriculare iar in baza documentatiei primite se face solititare catre societatea de asigurare pentru emiterea unui duplicat cu documentul Carte Verde nerestrictionat.  11. Inmatriculare suspendata

  Daca noul proprietar nu solicita transcrierea dreptului de proprietate in 90 de zile de la transmiterea dreptului de proprietate atunci inmatricularea vehiculului se suspenda.
  Pentru detalii suplimentare se poate consulta pagina https://www.rcapedia.ro/suspendarea-inmatricularii/#2
  Aplicatia RcaPedia